Personlig rådgivning
Snabbast leverans

Färger är väldigt viktiga för ett bra tryck och därför väldigt viktiga när man trycker logotyper, text eller bilder på företagspresenter och reklamartiklar. Det kan dock vara svårt att beskriva en färg, så därför finns det ett system som erbjuder en överblick över de vanligaste färgerna.

Förkortningen PMS står för “Pantone Matching System”
Det är de vanligaste dekorfärgerna enligt systemet som företaget Pantone använder. PMS-serien är skapad för att göra livet lite enklare för tryckare och designers. Att kunna använda numreringen i PMS-serien gör det lättare att undvika missförstånd.

Välj med säkerhet – välj Pantone!
I Pantone Matching System (PMS) har varje färg sin egen unika kod. Fördelen med Pantone Matching System är att det är universalt, vilket innebär att oavsett var i världen trycket företas kommer du få exakt samma färgtryck när trycket är på samma typ av material.


Hur väljer jag rätt PSM-färger till mitt tryck?
För att kunna välja den exakta färgen på ditt tryck rekommenderar vi att du använder en PMS-färgkarta. Färgen på PMS-färgkartan är densamma som på ditt tryck. Färgen kan avvika något beroende på materialet som det trycks på, men vi försöker alltid trycka PMS-färgen så precis som möjligt.

Vi kan tänka oss att alla inte har tillgång till en PMS-färgkarta. Därför kan du också se PMS-färgkartan på vår hemsida. Om du har andra frågor om tryck och tryckmetoder, ta gärna kontakt med våra säljare per mail på salg@igoprofil.se eller telefon 08-505 000 00.

 Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen på denna webbsidan. Våra cookies samlas ingen information och lagrar ingen personlig data så som namn och mailadresser.
 Jag accepterar  Ändra inställningar  Avböj