75 års erfarenhet
som vi delar med dig
Eget tryckeri
Den största i Europa
600 000 nöjda kunder
Är du nästa?
08 505 000 00 Mån.-Fre. 8:00-16:00
Vi hjälper dig gärna!
  • Sfera Recycled Aluminium penna Sfera Recycled Aluminium penna 75 717,00 kr
    Pocket Notebook A5 anteckningsbok Pocket Notebook A5 anteckningsbok 75 2.262,00 kr
  • FraktkostnadKostnadsfritt

    Totalt exkl. moms 2.979,00 kr

    Totalt inkl. moms 3.723,75 kr

Du har 2 produkt(er) i din kundvagn. Glöm inte dessa!

Hållbara marknadsföringsprodukter

SE MER: Våra miljövänliga produkter | Våra hållbara bästsäljare


Vi arbetar i en bransch som har ett dåligt rykte på grund av förbrukningen av material som anses vara skadliga för miljön.

När människor tycker att något är skadligt för miljön så brukar deras tanke gå till plastprodukter - och i sanningens namn: plasten är inte bra när den har kastats. Då kan ni glädja er åt att vi erbjuder produkter tillverkade av miljömässigt mer hållbara material. I själva verket hittar ni över 1.000 produkter på vår webbplats som stödjer företag till att göra ett medvetna och hållbara val för sina varumärkes satsningar.

Valmöjligheterna kan vara lite överväldigande så därför har vi till er hjälp ställt samman en guide över hållbara material. 


Aluminium

Aluminium är bland de mest miljövänliga metallerna på planeten. Procentuellt är det den mest återvunna industriella metallen av alla. Av de mer än 1 miljard ton aluminium som någonsin producerats används ungefär 75 % av denna mångsidiga och lätta metallen än idag, tack vare återvinning. Som ni kan se är aluminium en av världens mest miljövänliga metaller när det gäller effektivitet och hållbarhet. Det beror på att aluminiumets egenskaper inte förändras på något sätt när den smälts ner. Det betyder att aluminium kan återvinnas i all oändlighet. Under återvinningsprocessen förbrukas dessutom cirka 95 % mindre energi än när aluminium produceras från grunden.

Se alla aluminiumprodukter >

Mässing

Mässing är den mest resurseffektiva metallen vi har, och detta beror på att den är gjord av rester från andra metaller. Tursamt nog, så krävs det oerhörda resurser att utvinna mässing av ny koppar och zink, vilket anses vara ett slöseri. Därför tillverkas mässing enbart av återvunnen metallskrot, vilket gör mässing till ett hållbart och medvetet val.

Se alla mässingsprodukter >

Kork

Många känner till att kork är ett hållbart material, men korkens bakgrund är riktigt cool. Saken är den att ett korkträd inte huggs ner av den som vill samla kork. Istället är det barken på korkträdet som skördas för att få fram den kork som ni hittar i vardagsprodukter. Men här kommer det coola med det hela: När man skördar barken från ett korkträd så fortsätter trädet att leva och växa. Genom detta fortsätter korkträdet att producera mer, ny bark för nya skördar. Därför gör den enkla och hållbara produktionen av kork i kombination med återvinning av nuvarande korkprodukter detta material synnerligen hållbart.

Se alla korkprodukter >

Bomull

Bomull är definitivt hållbart. Dessutom är den också förnyelsebar och biologiskt nedbrytbar, vilket gör den till en miljövänlig fiber genom hela livscykeln. Som du kanske vet så är bomull en helt naturlig produkt som odlas på åkrar och inte behöver kemiska processer för att förvandlas till ett tyg. Med andra ord hållbar genom hela livscykeln.

Se alla bomullsprodukter >

Filt

Filt är ett textilmaterial som produceras med hjälp av värme, fukt och högtryckstekniker, som pressar och väver hårfibrer från djur tillsammans. Materialet i sig är mycket tåligt och kan kännas lite grovt vid beröring. Materialets styrka gör att filt används för att tillverka produkter som håller i många år.

Se alla filtprodukter >

Glas

Glas är helt återvinningsbart och kan faktiskt återvinnas om och om igen, ungefär som aluminium. Det är tack vare denna återvinningsprocess som enorma mängder av våra resurser kan bevaras samtidigt som vi sparar energi jämfört med att tillverka nytt glas från råvaror.

Se glasprodukter >

Jute

Jute är likt bomull en fiber, men har lite andra egenskaper. Det är vanligtvis väskor som ni hittar tillverkade av jute. Och här har vi den coola biten med detta hållbara material: Den har naturligt UV-skydd och växer utan gödsel och bekämpningsmedel (vilket är viktigt för våra jordbruks systems framtid). Grödan mognar på 4-6 månader vilket gör den extremt effektiv som källa för förnyelsebart material. Dessutom kräver jute inga komplexa vattensystem, den tar helt enkelt vara på det vatten den behöver från den naturliga nederbörden. Mer intressant fakta: 1: Jute gör jorden den växer i mer bördig efter dess skörd, och 2: Jute tar, likt träd, upp koldioxid i luften runt oss och släpper ut syre som du och jag andas in. Juten gör detta dessutom snabbare än träd.

Se alla jute produkter >

Metall

Metall är ett essentiellt material i många produkter tillverkade runt om i världen. Saken är den att du måste dela upp metall i två steg när du tänker på hållbarhetsgraden: 1: Utvinningen av metall kan vara hållbar, beroende på hur malmen bryts, 2: Användningen av metall efter att den har producerats är återvinningsbar utan att förlora sina egenskaper. I grunden är metall alltså jättebra när den väl är tillverkad.

Se alla metallprodukter >

Papper

Papper är faktiskt en av de enda verkligt hållbara produkterna vi har i vår värld. Saken är att papper är hållbart, naturligt och förnyelsebart eftersom det tillverkas av trä som kommer från träd som växer av att absorbera koldioxid (CO2) från atmosfären och som sedan släpper ut syre. Men här är det coola: Eftersom papper är tillverkat av trä så fortsätter det faktiskt att lagra koldioxid (CO2) efter att det har producerats.

Se alla pappersprodukter >

Latex

Naturlig latex härstammar från trädet Kautschuk, också kallat "gummiträdet", där mjölksaften från trädet skördas och sedan förvandlas till den latex vi känner till och använder i produkter. En annan anledning till varför latex anses vara ett hållbart material är på grund av sin livscykel på 32 år. När trädet fyller 7 år kan gummisaft skördas två gånger om dagen i 25 år. När trädet nått sitt slut så fälls det, och det återstående träet används för att skapa gummi trämöbler. Som sådan är livscykeln hållbar och avfallsfri från början till slut.

Se alla latexprodukter >

Bambu

Bambu är ett trädliknande material som växer lika snabbt som gräs och som kräver liten omsorg för att växa - helt utan användning av bekämpningsmedel. Jämfört med träd absorberar bambu upp till 35% mer CO2 än vanliga träd! Den snabba tillväxten i kombination med lågt underhåll gör bambu till ett fantastiskt material som du kan hugga ned men som växer upp snabbt igen. Det är en hållbar livscykel som är värd att ta hänsyn till när man letar efter hållbara reklamprodukter.

Se alla bambuprodukter >

RPET

RPET står för återvunnen polyetylentereftalat, eller kort sagt: återvunnen polyester. Polyester kommer från olja, vilket ju inte är en hållbar lösning. Men istället för att sprida polyester världen över och förorena vår planet så kan vi istället återvinna materialet och därmed producera materialet RPET. På det sättet kan vi ta ett redan producerat material som inte är särskilt toppen och förvandla det till något praktiskt som en penna eller en vattenflaska.

Se alla RPET-produkter >

Gummi

Naturligt härledd gummi kommer från gummiträd som är en hållbar gröda som hjälper oss att upprätthålla en global balans i våra koldioxidutsläpp. Vi slår vad om att många inte visste att gummi kommer från träd, är naturligt, förnyelsebart och återvinningsbart.

Se alla gummiprodukter >

Silikon

Du undrar förmodligen vad silikon är gjort av. Svaret är att det kommer från kvarts (kiselsten), en mineral som finns i sand. Därför kan silikon varken klassificeras som metall eller icke-metall. Det är snarare något som kallas en metalloid om du kan föreställa dig det som någonstans mellan spektrumets två ändar. Av en god anledning finns numera silikon i många produkter som används i köket och är bättre än plast då det inte bryts ned på en gång, med utsläpp av tusentals mikroplastpartiklar i våra hav och kroppar som följd. Så även om du föredrar biologiskt nedbrytbara produkter, så vill du faktiskt inte att silikon ska vara nedbrytbart. Här är anledningen: Om det vore nedbrytbart skulle det frigöra partiklar från mat behållaren när du äter, och det är inte hälsosamt.

Se alla silikonprodukter >

Rostfritt stål

Rostfritt stål är inte precis ett material man vanligtvis skulle koppla ihop med tanken på hållbarhet. Den goda nyheten är att det faktiskt är det. Faktum är att det är en av världens mest hållbara metaller, helt enkelt för att den är korrosionsbeständig (fri från rost) och extremt hållbar. Dessutom kan rostfritt stål återvinnas till nya produkter utan att förlora någon av dess egenskaper, vilket gör att metallens kvalitet förblir densamma även efter att den har återvunnits.

Se alla rostfria produkter >

Stål

Bakgrunden för stål är mycket lik den för rostfritt stål, med undantaget för att stål tyvärr kan rosta. Den goda nyheten är emellertid att stål är återvinningsbart i all oändlighet när det väl har tillverkats, precis som de andra metallerna. Nu kan rost aldrig undvikas helt men kan begränsas kraftigt genom att hålla metall borta från starkt oxiderande miljöer, som orsakar rost.

Se stålprodukter >

Trä

Ingen behöver väl berätta varför trä är hållbart, men för den goda sakens skull kommer vi att göra det ändå. Det coola med träden är att de tar upp koldioxid (CO2) från vår atmosfär och ger tillbaka syre till omvärlden. Faktum är att det genomsnittliga trädet absorberar upp till 22 kilo CO2 varje år. Dessutom är träd en naturlig, förnyelsebar källa till material som växer över hela världen, vilket betyder att det kan tas fram lokalt i nästan alla länder. Detta begränsar långa transportresor, som är en av de största orsakerna till koldioxidutsläpp. Kort sagt är det inte bara bra att köpa produkter tillverkade av trä för att begränsa koldioxidutsläppen i världen utan också för att absorbera redan befintlig koldioxid.

Se alla träprodukter >

Vetestrån

Vetestrån (vetehalm) är en spännande, helt naturlig och förnyelsebar material källa som används i många vardagsprodukter. Produkter gjorda av vetestrån, såsom pennor eller påsar, känns vid beröring som plast, även om de inte är det. Men det är vad som gör deras hållbarhet så bra - de liknar produkter man redan använder. Det coola här är att vetestrån kan smältas tillbaka till en massa, som sedan används för att skapa fler produkter om och om igen. Och den här processen kräver nästan ingen energi.

Se alla vetestrå produkter >

Zink

Zink är ett material som naturligt finns i sten, jord, vatten och luft. Zink är väsentligt för hälsan, inte bara hos dig och mig utan också för djurens och grödans hälsa. Dessutom är zink extremt hållbart och återvinningsbart, vilket innebär att det kan hjälpa till att spara naturresurser, vilket i sin tur förbättrar förmågan till hållbarhet i vår värld.

Se alla zinkprodukter >

Hållbarhet och reklamprodukter

Vi skulle vilja tillägna lite tid på att förklara hur vi har valt att titta på begreppet hållbarhet. När du väljer en produkt tillverkat av ett visst material, är hållbarhetsnivån olika beroende på vilket material som används.

Baserat på design, är vissa av våra produkter mer komplexa att göra hållbara än andra. Till exempel krävs det att en penna har en bläckpatron för att kunna skriva med den. Att patronen inte kan tillverkas i ett material som trä förklarar sig själv, eftersom bläcket " blöder in i träet". Så här behöver man använda andra material såsom t.ex. RPET.

Med detta sagt, måste alla produkter som du hittar på vår hemsida uppfylla tillämpade lagar och förordningar. Det betyder att när du filtrerar på material får du produkter som uteslutande eller mestadels produceras i hållbara material.


Behöver du mer information eller hjälp?

Vi svarar gärna på alla dina frågor och erbjuder gratis rådgivning. Kontakta oss på telefon 08 505 000 00 eller skicka ett mail till info@igoprofil.se med din kontaktinformation. Vi ser fram emot att höra från dig.

Du kan också registrera dig för vårt nyhetsbrev och få uppdateringar varje vecka om nya produkter och bra erbjudanden. Anmäl dig här.

Se vårt hållbara sortiment

Information om cookies

IGO Profil använder cookies för att öka din personliga shoppingupplevelse. Standard cookies är obligatoriskt och tillhandahåller nödvändiga funktioner på webbplatsen.

Du kan välja att acceptera eller avvisa personliga cookies. Genom att acceptera IGO Profil och tredje parter så anpassas ditt innehåll utifrån det du gillar. Vill du veta mer? Läs mer om cookies här.
 Jag accepterar