75 års erfarenhet
Vi vet vad som fungerar
500 000 nöjda kunder
Är du nästa?
Få ett varuprov
Under 20 kr är gratis!
0
08-505 000 00 08:00 – 16:00Ring upp
September har blivit IGO Green! Kolla in vårt hållbara sortiment och se hur vi planterar 5 000 träd med dig.

.


IGO GREEN: Låt oss plantera 5.000 träd tillsammans

Från 31 augusti till 4 oktober fördubblar vi hållbarheten här på IGO. Så här ser upplägget ut: En procent av varje beställning går till att donera träd i världen. Vidare kommer varje beställning som görs inom denna tidsperiod att plantera minst ett träd, oavsett storleken på er beställning.

Vi lovar att donera 5.000 träd. Oavsett vad. Vid behov betalar vi skillnaden för att säkerställa att vi når vårt mål tillsammans.

Men med kunder som ni, är vi ganska säkra på att vi inte behöver det! 

SE MER: Våra miljövänliga produkter | Guide över hållbara material | Våra hållbara bästsäljareAtt välja hållbara produkter gör skillnad

Hållbarhet handlar inte om att se till att vi har tillräckligt med resurser för att fortsätta livet som vanligt under de kommande tio åren. Det handlar om att se till att framtida generationer har chansen att växa upp i samma underbara värld som vi.

Saken är den, att med nuvarande politik på plats så släpper vi ut för mycket växthusgas globalt. Men vi är dock på väg att minska nivån för framtida utsläpp, för att hjälpa till att stoppa uppvärmningen av planeten. Detta åtminstone enligt Our World in Data - en organisation som bedriver forskning om världens största problem.

Men allt hänger på att vi gör vår del, både som individer och som företag. Vilket är lättare sagt än gjort. Så vi vill hjälpa er genom att visa er några hållbara alternativ till några av våra bästsäljande produkter.


UK vs. US Co2 emissions


Har era kunder, och deras kunder, hållbarhet i åtanke?

Då kanske ni undrar hur stor inverkan era val som individer och professionella har. Så här ligger det till med den saken: Hållbarhet är en utmaning, som vi tillsammans måste ta itu med.

Om ni slår på nyheterna så konfronteras ni med översvämningar, avskogning, föroreningar och andra miljökriser. Den yngre generationen är väl medvetna om miljökonsekvenserna, och det är även dem som kommer att vara i beslutsfattande positioner i framtiden. Genom att välja miljövänligt nästa gång ni beställer reklamprodukter och företagspresenter så gör ni ett hållbart val, vilket kommer att återspegla sig positivt i ert varumärke.

Och varje liten del hjälper verkligen. Diagrammet nedan visar hur långt vi redan har kommit - här jämförs Sveriges globala koldioxidutsläpp per capita (per enskild person) med USA. Enheten “per capita” används för att se till att skillnaden i befolkningsstorlek inte snedvrider resultaten.

UK vs. US Co2 emissions


En djupdykning i CO2-koldioxidutsläpp

Sveriges koldioxidavtryck per capita är för närvarande ett av de lägsta i världen. Och det är just för att en enorm ansträngning görs. Av regeringen, av företag och av individer. Men vi kan göra ännu mer. Faktum är att vi här på IGO har åtagit oss att göra mer. Tillsammans med våra kunder planterar vi 5.000 träd, och här är anledningen:


Vårt engagemang för att bekämpa klimatförändringar

Det finns många sätt för er att hjälpa till att bekämpa klimatförändringar och kompensera vårt koldioxidavtryck. Att plantera träd är bara ett av dessa sätt. Saken är den att träd absorberar koldioxid (CO2) och släpper ut syre tillbaka till omvärlden. I själva verket absorberar ett genomsnittligt träd upp till 22 kilo CO2 per år. För att sätta det i perspektiv, med 5.000 träd planterade, kommer vi att hjälpa till att absorbera 109 ton CO2 varje år.

Det kan vara lite svårt att uppfatta hur mycket plats denna mängd träd skulle ta upp, så därför ger vi er ett sammanhang: Enligt skogsförbunden runt om i världen planterar man vanligtvis 1.600 träd per hektar mark. En hektar är lika med 10.000 kvm. Vi kommer att plantera minst tre gånger så mycket träd. 

Med andra ord kommer vi att plantera tillräckligt med träd för att täcka ungefär 30.000 kvm. Och vi kommer att göra det med er hjälp.Behöver du mer information eller hjälp?

Vi svarar gärna på alla dina frågor och erbjuder gratis rådgivning. Kontakta oss på telefon 08 505 000 00 eller skicka ett mail till info@igoprofil.se med din kontaktinformation. Vi ser fram emot att höra från dig.

Du kan också registrera dig för vårt nyhetsbrev och få uppdateringar varje vecka om nya produkter och bra erbjudanden. Anmäl dig här.

Se vårt hållbara sortiment

 Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen på denna webbsidan. Våra cookies samlas ingen information och lagrar ingen personlig data så som namn och mailadresser.
 Jag accepterar  Ändra inställningar  Avböj